Anna Ketolainen: Att ta MC-kort är bättre än sommarens alla karusellturer! - My Driving Academy

Anna Ketolainen: Att ta MC-kort är bättre än sommarens alla karusellturer!

Hon arbetar heltid, har hus och tre barn ? och hon roddar MC-korttagande med bravur. Möt Anna Ketolainen och ta del av hennes upplevelse av MDA:s motorcykelutbildning!

Det var i somras som Anna fick för sig att hon ville ta MC-kort. Att det blev hos just MDA hon skulle göra det var tack vare en rekommendation av en vän.

”Jag var så nervös första gången jag skulle ha lektion, det var så många frågor. Behöver jag egen hjälm? Kommer jag att ramla av eller rent ut sagt ta med mig motorcykeln i fallet? Behövs skyddskläder och i så fall, vilka? Hur kommer upplägget att vara?, säger hon och skrattar lätt.”

Fick all utrustning som behövdes av MDA

Nervositeten lade sig så fort hon fick veta att MDA bidrog med all utrustning som behövdes. Att trafikläraren Linus visade sig vara en riktig klippa gjorde henne dessutom extra trygg.

”Linus är väldigt lugn och pedagogisk. Han gör alltid så att jag känner mig trygg eftersom han är en van hojkörare samt har förmågan att peppa mig till att jag kommer att klara av utbildningen. Även när jag gör ?dumma? misstag så rättar han mig på ett lättsamt sätt, vilket leder till att jag slipper känna hopplöshet över hur det ska gå för mig. Det gör även så att jag lär mig snabbt!”

Teoriplugg istället för TV-tittande…

Jag frågar hur hon får livet att gå ihop med både MC-korttagande, heltidsarbete och barn då det är ett pussel som många föreställer sig är svårt att lyckas få ihop. Hon funderar kort innan hon svarar.

”På grund av det liv jag har så passade det mig bra att påbörja MC-utbildningen under sommarsemestern. Nu när vardagen dragit igång igen kommer jag att avsätta mycket teoriplugg till kvällarna och därmed skippa slötittandet framför TV:n – det är en uppoffring man får ta för att nå sitt mål, helt enkelt!”

Hur gör då Anna sitt teoriplugg rent praktiskt?

”Jag läser alltid ett kapitel i taget och försöker att lära mig det innan jag går vidare till nästa. Jag har ju redan körkort för bil, så förhoppningen är att teoridelen inte ska bli något större bekymmer för mig att få godkänt på. Efter läsningen gör jag teoritest för att se vad jag faktiskt lärt mig samt om det finns något jag behöver läsa in mig ytterligare på. När jag sedan läst in mig lite extra så gör jag ett nytt test.”

Annas tips: ”Bara sätt igång!”

Slutligen frågar jag vad Annas egen erfarenhet av MDA är nu när hon kommit en bit in i utbildningen samt om hon har något tips till blivande MC-elever. Hon svarar tveklöst.

”Jag är supernöjd, verkligen. Jag gillar till exempel de fina lokalerna inne i stan där teoridelen görs samt den stora industritomten där vi övningskör (och är helt skyddade från övrig trafik). Den är perfekt eftersom den är stor nog att testa högre hastigheter på. Mitt tips till dig som funderar på att ta MC-kort är utan tvekan att bara sätta igång!”

Vill du ta samma beslut som Anna och påbörja din utbildningsresa mot MC-kortet? Läs mer om vad som krävs och hur du går tillväga här. Kanske vill du prova på hur en riktigt lektion skulle kännas innan du bestämmer dig helt för att börja ta MC-kort? Då är du varmt välkommen att boka en testlektion hos oss!