Innan körkortsutbildningen hade jag aldrig suttit i ett förarsäte - My Driving Academy

Innan körkortsutbildningen hade jag aldrig suttit i ett förarsäte

Lucy Walsh är MDA-tjejen med spikade framtidsplaner för sitt körkort ? det ska avklaras både bilsemester och självständiga resor mellan Stockholm och den nya hemstaden. Läs och ta del av erfarenheterna hon fått på sin körkortsresa för inspiration och hjälp inför din egen!

För Lucy är det hårt slit mot det uppsatta målet som gäller. I det här fallet är målet körkort, och fastän hon aldrig hade kört bil innan körkortsutbildningen tog sin början löste sig körningen successivt tack vare trafikläraren Daniela.

Daniela är väldigt pedagogisk och tydlig i sin utlärning. Innan utbildningen hade jag aldrig suttit i ett förarsäte och detta var inga problem då jag snabbt kom igång med körningen tack vare hjälpen jag fick av henne. Hon frågar alltid under lektionens gång hur det känns och är alltid rättvis i sin bedömning. Oftast håller vi med varandra om vad som finns kvar att lära. Hon är dessutom väldigt rolig och öppensinnad – verkligen ingen tråkig stereotypisk lärare!

Skräddarsydd utbildning på MDA

Lucy menar att vissa utbildningsdetaljer gör så att MDA sticker ut i mängden av körskolor i Stockholmsområdet.

Det bästa med min körkortsutbildning är att den är skräddarsydd för mig och för vad jag behöver. Jag tycker också väldigt mycket om elevcentralens hemsida där man tydligt kan se hur långt man har kommit med körningen och hur mycket man har kvar. Den är till stor hjälp då man med hjälp av den kan reflektera över inlärningsprocessen med sin lärare.

Sommarkörning = köfri körning

När jag frågar om hur det är att sommarköra på körskola har hon i stort sett bara positiva aspekter att dela med sig av.

Det är jättebra att övningsköra på sommaren! Jag får verkligen mer tid för pengarna eftersom jag slipper alla köer i stan då den i princip är tom. I och för sig minskar ju mängden krypkörning, men det kan man ju öva på utan köer också.?

Hon fortsätter: Den enda nackdelen med sommarkörning är väl egentligen att man aldrig får träna på mörkerkörning ? men det ser jag som mitt eget ansvar till att träna på sedan när jag fått mitt körkort. Överlag skulle jag absolut rekommendera att ta körkort på sommaren!

Räkna med att behöva ta fler lektioner än vad du är inställd på

Som alltid kommer frågan om vilka tips som kan föras vidare till blivande elever på tal. Lucy är på det klara med vad som behöver tänkas och satsas på för att körkortet ska avklaras på bästa sätt.

Börja ta lektioner tidigare än du tror att du behöver och räkna med fler lektioner än vad du är inställd på. En lektion går så himla fort och man upptäcker hela tiden nya grejer som man missat att tänka på. Utnyttja varenda lektion till att ställa frågor och var inte rädd att göra fel! Börja med teorin tidigt men läs lite i taget. Det är ingen vits att veta vad alla skyltar betyder om du inte kan växla??

Hon funderar ett slag innan hon fortsätter:

Se också till att alltid ha sovit ordentligt innan en lektion. Sömnbrist och övningskörning är ingen vidare kombo och gör åtminstone min egen prestation betydligt sämre. Ha dessutom alltid med dig en vattenflaska ? och kom ihåg att aldrig komma till en lektion bakis!!?

Blir du lika motiverad som vi till att ta tag i körkortet en gång för alla? Spana in vårt senaste blogginlägg om vilka krav som gäller innan du kan börja övningsköra. Vill du övningsköra på körskola eller ännu inte riktigt bestämt vilket sätt som passar dig bäst? Då kan inlägget om övningskörning privat eller på körskola vara något för dig!