Fördelarna med körkort är många! Därför ska du ta ett - My Driving Academy

Fördelarna med körkort är många! Därför ska du ta ett

Står du och väger för- och nackdelar med att ta körkort? Nu kan du lägga tveksamheten på hyllan ? här är fördelarna som förhoppningsvis kommer att övertyga dig om varför det är en av ditt livs bästa investeringar!

Körkort, inte körkort, körkort, inte körkort? För många är det en självklarhet att kirra körlappen så fort som möjligt. Tillhör du dem som det inte faller sig lika naturligt för? Låt oss försöka omvända dig ? för det är väl klart att du ska ha ditt eget körkort!

1. Du får större frihet

Ordet de allra flesta tänker på i samband med nytaget körkort är f r i h e t. Frihet att kunna köra var du vill, när du vill (dock inte hur du vill!). Ett underbart litet plastkort med varken din mammas eller pappas ansikte på, utan ditt. Helt plötsligt är du inte längre beroende av att andra ska skjutsa dig eller att behöva anpassa din planering efter hur kommunaltrafiken går. I många fall tjänar du in en hel del tid genom att ta bilen jämfört med bussen!

2. Du har lättare att få jobb

 

Är frihet inte en tillräcklig anledning att komma till skott? Då kanske det faktum att den ”statistiska risken” för att vara ung och arbetslös minskar med en tredjedel i och med körkortstagande, lockar desto mer! ?Men jag hade ändå inte tänkt ta ett jobb inom transportbranschen?, kanske du tänker nu. Visst, det finns många jobb inom transport som har körkort som krav för ansökan. Men den rosa plastlappen ger dig även fördel i andra branscher. Arbetsgivare inom service, städfirmor, hotell, butik eller vård kräver ofta att du har körkort.

Jag söker jobb i stan där det går smidigt att åka kollektivt till jobbet? kanske du fortfarande tänker. Toppen, och skönt för dig! Men fördelen för att få jobb gäller även i stora städer ? körkort ses nämligen ofta som ett flitighetstecken och blir därför ett plus i kanten på ditt CV.

3. Du kör ? du bestämmer musik!

 

Med självständig körning kommer makten över bilradion – det är sedan gammalt! Så länge du har händerna på ratten får du lov att sjunga hur högt du vill utan att någon nödvändigtvis behöver höra dig. Det kan hända att just delen -utan att någon nödvändigtvis behöver höra dig? till och med är en win-win för både dig och syskonet/kompisen/föräldern som du annars brukar dela sällskap med? *Blink*. Hur som helst så finns det inte mycket som slår bilturer med musik som du älskar. Har du till exempel tänkt på att låtar du hört på bilradion ofta tilltalat dig mer än när du hört dem på Spotify? Det är ingen slump ? vi är övertygade om att bilen och resornas omgivningar har förmåga att förstärka känslor.

4. Du kan hjälpa andra

 

 

Inte nog med att ett körkort gör dig självständig, du har dessutom möjlighet att hjälpa andra. Kanske behöver din kompis någon som kan skjutsa honom/henne till tågstationen? Då kommer du, den där fantastiska vännen till undsättning och blir räddaren i nöden! Att hjälpa någon annan gör både dig och den du hjälper god till mods och du kan troligtvis räkna med att få hjälp i retur en annan gång, då det är du som behöver den.

Vill du ha mer inspiration och praktiska tips inför körkortsresan? Kolla in våra elevporträtt med bland andra Lucy och Freja.