Utbildning hos trafikskola, är det verkligen nödvändigt? - My Driving Academy

Utbildning hos trafikskola, är det verkligen nödvändigt?

Drömmen om körkort är stor hos många i vårt avlånga land. Det är en process som kräver tid, energi och fokus – och att övningsköra och lära rätt. Samtidigt förs diskussioner både bland folk som övningskör privat och de som är i branschen gällande kravnivån för ett godkännande på dagens förarutbildningar. Låt oss berätta för dig varför du ska utbilda dig hos en trafikskola – och nå din dröm om ett körkort.

Att vi eftersträvar ett trafiksäkert samhälle är de flesta eniga om. Däremot visar en ny undersökning från Umeå Universitet att provtagare blir sämre och sämre förberedda för varje år som går ? omproven blir allt fler och inställningen att klara proven på första försöket och bli en trafiksäker och riskmedveten förare minskar. Provtagarna känner att det är svårt att veta exakt vad som krävs av dem och hur de ska koppla samman teoristudier och den faktiska bilkörningen. För så är det ju faktiskt, att köra bil är så mycket mer än att vrida om nyckeln och föra bilen från punkt A till punkt B. Rykande färska uppgifter visar statistik på hur många körprov som gjordes förra året och hur många av dessa som var omprov:

 

    • Under 2017 gjordes 260 000 körprov i Sverige. Av dessa anmälde trafikskolorna cirka 85 000 och de som gick dit privat var ungefär 180 000.

 

    • Totalt sett var det cirka 40 000 av dessa prov som var omprov – vissa av provtagarna var där så många gånger som 4 gånger eller fler.

 

Siffrorna ovan visar tydligt hur omproven blir allt fler ? något som både tar tid, energi och kostar pengar för många parter. Men hur ser det ut om man jämför siffrorna för privata kör- och kunskapsprov med siffrorna för trafikskolornas elever?

 

    • Av alla privata körprov som gjordes blev endast 40 % godkända på första försöket medan trafikskolornas elever låg på cirka 70 % – alltså hela 30 procentenheter bättre!

 

    • På kunskapsprovet var skillnaden än större då 70 % av trafikskolornas elever klarade provet medan endast 30 % av de som bokat privat fick godkänt.

 

Ja, att ta en utbildning hos en trafikskola är nödvändigt och förbättrar avsevärt dina chanser att lyckas med såväl kunskaps- som körprov! Med en personlig, utbildad och professionell lärare lär du dig hur du blir en trafiksäker och riskmedveten förare. Hos oss på My Driving Academy får du chansen att öva på såväl kunskapsprovet som körprovet, i din takt och med vår hjälp. Våra många övningsfrågor gör dig redo inför kunskapsprovet och lär dig att tänka rätt och förstå frågorna på riktigt. Med vår egen app Mitt Körkort kan du göra allt från att träna på teorifrågor till att boka lektioner eller chatta med din lärare. Vi låter även dig öva på körproven genom att våra utbildningsledare utför en utbildningskontroll där du bedöms precis som på Trafikverkets körprov. Är du förberedd för körprovet låter vår utbildningsledare dig veta detta och är du ännu inte redo berättas på ett tydligt sätt vad som saknas. På så sätt kan du som elev förbereda dig på bästa sätt inför dina stundande prov – och nå din dröm om körkortet! Har du frågor om hur vi kan hjälpa dig ta körkort? Eller vill du bara veta mer om vad vi gör och vad vi står för? Kontakta oss via uppgifterna redan idag och låt oss berätta mer!

E-post: hej@mydrivingacademy.com

Telefon:010-207 07 75