Frihet, enkelhet och spänning! Ta mopedkörkort redan idag! - My Driving Academy

Frihet, enkelhet och spänning! Ta mopedkörkort redan idag!

Tillhör du en av dem som funderar på att ta mopedkörkort? Kanske är du trött på att behöva bli skjutsad överallt eller är less på att behöva trängas i kollektivtrafiken alltid? Med ett mopedkörkort kommer en rad fördelar – låt oss presentera några!

Vill du inte längre vara beroende av andra om du ska åka någonstans? Då ska du definitivt fundera på att ta ett mopedkörkort! Med ett så kallat AM-körkort kommer du att bli friare, få roligare och få möjligheter att uppleva nya saker – oavsett vem du är eller hur gammal du är. Dessutom är själva utbildningen både givande och lärorik.

7 anledningar – därför ska du ta mopedkörkort!

 

Frihet – bli mindre beroende av din omgivning

Med ett mopedkörkort kommer du bli en mycket friare och mer självständig person. Att slippa be föräldrar, syskon eller anhöriga om skjuts till skola, träning eller kompisar är inte bara skönt för dig – det är också skönt för den du annars brukar fråga. Dessutom är det effektivt då hämtning/lämning inte behöver synkas eller kommuniceras. Mopedkörkort gör dig mindre beroende av din omgivning och ger dig möjlighet att själv planera och strukturera din vardag.

Härligt, avkopplande och spännande!

Med en egen moped kommer du kunna göra utflykter och upptäcka nya saker – utan att behöva planera eller komma överens med någon annan. Det ger dig en känsla av frihet och gör att du kan upptäcka platser i närheten du aldrig tidigare sett eller besökt. Vad sägs exempelvis om en sommarutflykt till badstranden i grannstaden du aldrig orkat dig ta till? Härligt, avkopplande och spännande!

Roligt och effektivt transportmedel

Med din moped kommer du på ett mycket roligare sätt kunna ta dig till platser du annars skulle behövt åka kollektivt eller bett om skjuts till. Och säga vad man vill om kollektivtrafik men särskilt pålitlig eller rolig är den inte alltid. En bonus är att pengar du annars skulle behöva lägga på pendlarkort nu kan gå till något roligare!

Gemenskap och umgänge

Med en moped kommer ni tillsammans kunna ta er fram på ett smidigt och säkert sätt. Samtidigt stärker ni er gemenskap och får mopederna som ett trevligt samtalsämne eller som en punkt att hänga kring.

Smidigt och enkelt

En moped är mycket mindre än en bil och därmed också mycket smidigare. På ett enkelt och regelrätt sätt kan du därmed parkera din moped i närheten av var du är. Perfekt i större städer som Stockholm där trafiken kan vara tung och krävande.

Ökar din trafikvana

En positiv bieffekt av att du tar mopedkörkort är att du kommer få en ökad trafikvana. Det innebär att du kommer få en bättre förståelse för såväl trafikregler som hur du på ett säkert och medvetet sätt ska bete dig i trafiken. En ökad trafikvana kommer göra dig säkrare i trafiken – både för dig själv och för din omgivning.

Lättare att ta B-körkort

Att köra moped ett par år kommer göra det lättare för dig att ta ett B-körkort. Eftersom du rört dig ute på vägarna kan du följa trafikrytm, förstå faror och förstå dina medtrafikanters beteende. Samtidigt kommer du förstå trafikregler, skyltar och lagar mycket bättre då du redan besitter en grundförståelse. Det gör dig till en riskmedveten, kunnig och mogen förare – något du måste vara för att ta ditt B-körkort.

Ta ditt mopedkörkort hos oss!

Ett AM-körkort, oftare kallat mopedkörkort, kan du ta från att du är 15 år gammal. Med körkortet får du lov att köra moped klass

1 (EU-moped), moped klass II, traktor a och motorredskap klass

2. På My Driving Academy erbjuder vi dig en mopedkurs där du har möjlighet att utföra samtliga gruppmoment av utbildningen på endast en helg. Mopedutbildningen är totalt 13 timmar lång – 9 timmar teori och 4 timmar praktiska moment. På ett säkert, smidigt och personligt sätt kommer vi hjälpa dig nå ditt mål om ett mopedkörkort och en enklare vardag – oavsett om du är vuxen eller 15 år. Vill du veta mer om vår mopedutbildning och hur du anmäler dig? Kontakta oss redan idag eller läs mer här!