Ta mopedkörkort med oss - My Driving Academy

Ta körkort för moped med oss,
snabbt och smidigt!

Våra intensivkurser följer alltid dessa 4 steg vilket gör att du så snabbt och effektivt som möjligt snart har ditt mopedkörkort i handen.

Steg 0 – Fixa körkortstillstånd och boka

För att få göra den avslutande trafiktimmen/uppkörningen måste du ha ett godkänt körkortstillstånd. Du kan boka din plats på alla gruppmomenten utan körkortstillstånd men den avslutade trafiktimmen/uppkörningen bokar vi inte in förrän elevens körkortstillstånd är godkänt. Ansökan tar endast 5 minuter att fylla i på Transportstyrelsens hemsida. Dessutom behöver du gå till en valfri optiker och göra ett syntest. Klart! Nu får du vänta på att du får ditt körkortstillstånd skickat hem till dig. Det kan ta allt från några dagar till ett par veckor.

Steg 1 – Plugga körkortsteori

Första dagen på kursen ägnar vi helt och hållet till körkortsteori. Under 8 timmar går en av våra erfarna trafiklärare igenom all teori du behöver. Vi håller till i några av stans bästa konferenslokaler mitt i city. Det är en härlig blandning av föreläsning, gruppdiskussioner, självstudier, uppgifter och nödvändiga pauser. Allt för att du ska lära dig så mycket som möjligt. Denna dag är alla i gruppen samlade och vi är maximalt 12 killar och tjejer samtidigt. Efter att dagen är slut kommer du ha tillgång till körkortsfrågor online samt ett enklare studiematerial som du bör öva på själv inför den avslutande uppskrivningen/kunskapsprovet.

Steg 2 – Manöverbana (Körning UTAN trafik)

Under kursens andra dag håller vi till på vårt inhägnade övningsområde där vi genomför det andra och sista gruppmomentet – manöverbanan. Här delas ni in i grupper om 4 elever i varje grupp. I c:a 3 timmar får du möjlighet att bekanta dig med våra elmopeder utan att oroa dig för någon trafik runt omkring.

Vi lånar även ut nya fräscha hjälmar, skor och skyddskläder till alla. I lugn och ro går vår trafiklärare igenom grunderna och vi utgår från att alla är nybörjare. I slutet av dagen kommer de flesta av er kunna hantera mopeden tillräckligt bra för att vara redo att ge sig ut i trafiken.

Steg 3 – Trafikmoment
(Körning MED trafik)

När alla gruppmoment är genomförda och du har ett godkänt körkortstillstånd är det dags för din uppkörning/körning MED trafik. Under c:a 80 minuter kör du ensam tillsammans med en av våra trafiklärare ut i trafiken. Här får du visa att du kan följa instruktioner samt behärskar mopeden och gällande trafikregler. Skulle du efter manöverbanan (steg 2) känna att du inte är redo att ge dig ut i trafiken har du alltid möjlighet att köpa till extra manöverträning innan du gör din avslutande körning i trafiken.

Steg 4 – Klara uppskrivningen och körkortet är ditt!

Efter att alla tre kursmomenten är genomförda och du har pluggat på teorin är du redo för det sista steget – kunskapsprovet. Kunskapsprovet bokar, betalar och genomför du på egen hand på något av Trafikverkets lokaler (kostar 325-400 kr). Ta med legitimationProvet består av 70 frågor med vardera 4 olika svarsalternativ. Du gör provet på Trafikverkets dator och har 50 minuter på dig. Du behöver svara rätt på minst 52 frågor för att bli godkänd. Blir du godkänd får du ditt körkort skickat till dig med rekommenderat brev inom 5 arbetsdagar! Grattis!!!

Viktigt!

Glöm inte giltig ID-handling samt att komma 30 minuter innan din provtid så att du hinner göra den obligatoriska fotograferingen.