Covid-19 och My Driving Academy

Covid-19 och My Driving Academy

Med bakgrund av den senaste Covid-19 pandemin har vi satt en ny standard för hur vi genomför våra körlektioner och kurser på My Driving Academy.

Vi jobbar enligt rekommendationerna från Världshälsoorganisationen, detta är vad du nu kan förvänta dig av våra tjänster!

Snabbfakta om Covid-19:

Covid-19 är en smittsam sjukdom orsakad av det senaste coronaviruset.

De flesta som blir smittade med Covid-19 kommer att uppleva mild till måttlig andningssjukdom. Äldre människor och vissa med underliggande medicinska problem kan utveckla allvarlig sjukdom.

Det bästa sättet att minska smittspridningen av viruset är att tvätta händerna eller använda handdesinfektion ofta – och hålla dig från att röra vid ansiktet.

Mer info på World Health Organisation hemsidan.

image of a virus

Covid-19 relaterade restriktionerna kommer hävas den 29 september.

Svenska regeringen har bestämt att de flesta återstående Covid-19 relaterade restriktionerna kommer hävas den 29 september.

Mot bakgrund av detta vill vi informera dig om de förändringar som samtidigt kommer att inträffa på My Driving Academy.

24-timmars avbokningsregler

Från och med 29 september återvänder vi till den avbokningspolicy vi hade före pandemin.

Alla avbokningar och ombokningar måste göras 24 timmar i förväg, för att undvika avgifter. Är din lektion på en måndag behöver det ske fredagen innan.

Om du är sjuk och det är inom 24-timmarsgränsen kan du fortfarande av- och omboka din lektion men då behöver vi ett läkarintyg för att du ska slippa betala avgiften.

Kontakta supporten för att avboka din lektion (instället för din lärare).

 

Intro/handledarkurs – tillbaka till klassrummet!

Transportstyrelsen har beslutat att alla handledarkurser måste ske fysiskt efter september.

Vi kommer erbjuda handledarkurser i sju städer i Sverige och dessa kan som vanligt bokas via vår app “Mitt Körkort”. Välj enkelt din närmsta stad och välj sedan Handledarkurs.

Säkerhet framför allt!

Pandemin är dock inte över än. Även om restriktionerna i Sverige hävs betyder det inte att alla våra säkerhetsåtgärder försvinner.

bild av My Driving Academy Stripad_bil_vagar
image of covid19 sticker in cars

Körlektioner

Det ”nya normala” i våra Mini-Coopers!

·  Munskydd och handskar under din körlektion – prata med din lärare
Prata gärna ihop dig med din lärare innan din lektion gällande munskydd och/eller handskar.
Som eleven är du alltid välkommen att bära mask under din lektion, ta gärna med dig en mask i det fallet. Om du vill kan du även be din lärare att ha mask.

Din lärare kan också be att du har mask och/eller handskar under lektionen. I det fallet kommer vi erbjuda dessa till dig.

·  Ytorna på bilen rengörs mellan lektionerna – inklusive ratt, säkerhetsbälte, växelspak och dörrhandtag.

·  Glöm inte! Alla våra upphämtningsställen har tillgång till ett badrum där du kan tvätta händerna noggrant före och efter din körlektion. Handsprit finns kvar på alla anläggningar.

· Upphämtning/avhämtning är alltid tillgängligt för din körlektion, om du bor i närheten. Planera detta direkt med kundsupporten.
OBS: restid kommer att tas från din lektionstid.

· Om du har en handledare är den återigen välkommen att följa med dig på din körlektion, om så önskas.

Kurser

Vi tillhandahåller fortfarande våra fantastiska kurser på My Driving Academy

· Alla våra kurslokaler har tillgång till ett badrum där du kan tvätta händerna noggrant före och under kursen. Handsprit finns kvar.

· Om du behöver hjälp av en översättare får du återigen ta med denne till din kurs.

image of social distancing
image of hand sanitizer

Våra instruktörers och kursledares ansvar

Samtliga av våra instruktörer och kursledare är skyldiga att sluta jobba om dom upplever några symptom av Covid-19, de har fullt stöd om de behöver tid från jobbet, du behöver med andra ord inte vara orolig att din instruktör har någon press på sig att jobba om de upplever symptom.

 

Vårt löfte

Vi är beredda att göra nödvändiga förändringar snabbt i takt med att denna pandemi utvecklas. Eventuella ändringar i din utbildning kommer att kommuniceras direkt med dig – så spara vårt nummer i din telefon så att du inte missar våra samtal.

Om du har några frågor om vårt protokoll under den nuvarande Covid-19-pandemin, tveka inte att ta kontakt med vår support genom att använda chattbubblan, skicka e-post till hej@mydrivingacademy.com eller ring oss på 010-20 70 775!