Övningsköra? Boka övningskörning | My Driving Academy

Övningskörning 

Övningsköra privat för billigare körkort

Med vår app – Mitt Körkort – får du struktur på din privata övningskörning och gör den mer effektiv. Vi har delat med oss av samma utbildningsplan som våra professionella trafiklärare använder och gett dig möjlighet att bocka av samtliga körmoment du behöver behärska för att klara uppkörningen.

Att ta körkort kan vara både en smidig, snabb och kort process men även en lång och utdragen resa. Allt handlar om hur du lägger upp din övningskörning och hur du pluggar teori. Vi har samlat trafiklärarens bästa tips om hur du kan lägga upp din övningskörning på ett så optimalt sätt som möjligt.

 

Så kommer du i gång med din övningskörning 

För dig som vill ta bilkörkort har du kommit helt rätt. Hos oss på My Driving Academy kommer du ha möjlighet att snabbt och enkelt ta ditt körkort. Hos oss arbetar endast drivna trafiklärare som brinner för att lära ut körningens konst och du får köra i våra roliga och lättkörda MINI Coopers. Eftersom varje person har sina egna förutsättningar och tidigare erfarenheter kan vi lägga upp din övningskörning på olika sätt. Men oavsett om du ska köra mestadels privat eller mestadels på en trafikskola rekommenderar vi följande för att få den bästa starten:

  1. Ladda ner vår körkortsappMitt Körkort – Här får du tillgång till allt du behöver oavsett om du ska köra privat eller på trafikskola
  2. Boka in en testlektion – Då går ni igenom grunderna så att du inte riskerar att öva på fel sätt i din privata övningskörning
  3. Lägg upp en plan tillsammans med trafikläraren – Bestäm när du vill ha ditt körkort, bestäm hur mycket du kommer kunna övningsköra privat och låt våra erfarna trafiklärare föreslå hur en plan för just dig skulle kunna se ut från nu hela vägen fram till ditt körkort.

 

Övningsköra privat eller på trafikskola?

Om du följt stegen ovan så har fått en bra start. Då har du i din mobiltelefon både all teori du behöver och alla körmoment som du behöver för att ta ditt körkort. Du har dessutom en bra uppskattning på hur långt du har kvar tills du kan vara redo för proven.

Nästa fråga är om du ska övningsköra privat eller på trafikskola. Det bästa är helt klart en kombination. De elever som har möjlighet att varva trafiklektioner med hög kvalitet med massträning hemma är de som snabbast och enklast tar sig igenom utbildningen till en rimlig kostnad.

Men alla har inte denna möjlighet. Vissa elever har inte tillgång till varken bil eller handledare för privat övningskörning och behöver därför mer tid på trafikskola. Andra elever har inte råd att köra på trafikskola och behöver därför ta hela körkortet privat.

Oavsett val har vi skapat paket av körlektioner som passar alla olika behov. Vi har en kraftigt rabatterad testlektion för att alla ska kunna ta den första viktiga lektionen och få en bra start på sin utbildning. Sedan har vi olika stora paket med körlektioner för elever med olika förkunskaper och olika möjlighet till övning hemma. Paketen har vi för att du som behöver fler lektioner på trafikskola ska få varje lektion till ett billigare pris. Skulle du inte behöva alla lektionerna i paketet får du naturligtvis tillbaka pengarna för de du inte utnyttjat.

När är det lämpligt att börja övningsköra?

Att komma igång redan när du fyllt 16 brukar vara en bra ide. Speciellt om du har möjlighet att övningsköra privat. Då har du gott om tid att få gedigen massträning hemma som gör att du kraftigt kan reducera hur många lektioner du behöver på trafikskola i slutet. Men det förutsätter att du inte övar in fel beteende. Så att ta en körlektion på trafikskola då och då för att gå igenom nya moment kan visa sig vara väl investerade pengar i slutändan.

Har du redan fyllt 18 handlar det mer om att ta sig tid och prioritera körkortsutbildningen i konkurrens med allt annat i sitt liv. Där fyller trafikläraren en viktig roll i att tillsammans med eleven sätta en realistisk plan utifrån elevens alla andra åtaganden och sedan hjälpa eleven att följa planen steg för steg.

 

Hur många körlektioner behöver jag?

Det finns lika många skrönor om hur många lektioner som behövs som det finns körkortstagare. Först och främst ska man tänka på att en ”körlektion” kan vara allt ifrån 30 minuter till 90 minuter. På My Driving Academy kör vi alltid 80 minuter. Vi tycker att det är en tillräckligt lång tid för att du ska hinna med flera moment under en lektion när du ändå tagit dig tid att komma till oss, men samtidigt en lagom lång tid för att du ska orka hålla koncentrationen på topp under hela lektionen. Det är ett bra riktmärke även för din privata övningskörning.

Sedan beror elevens behov av lektioner på trafikskola på framförallt hur mycket tid eleven tränar hemma, men även på om eleven tidigare har haft tex mopedkörkort och därmed fått både trafikutbildning och erfarenhet därigenom.

Även om det finns exempel på elever som chansar och lyckas komma igenom körkortsproven utan varken ordentligt med övning hemma eller på trafikskola är det väldigt ovanligt. Enligt vår statistik tar genomsnittseleven c:a 20 lektioner hos oss innan de är redo för proven.

 

Övningsköra privat

Oavsett om du kör på trafikskola eller inte är det viktigt att du får kvalitet i din privata övningskörning. Det är väldigt vanligt att majoriteten av den privata övningskörningen utgörs av att köra familjens bil samma sträcka mellan hemmet och träningen, jobbet, skolan gång på gång. Detta är helt klart bättre än ingen träning alls, men saknar ofta de moment som sedan kommer på förarprovet.

Använd därför vår app ”Mitt Körkort” där vi gratis delat med oss av samma utbildningsplan och verktyg som våra trafiklärare använder. På så sätt kan du och din handledare gå igenom hela utbildningen från början till slut, se vilka krav som ställs, skriva och dokumentera era kommentarer samt bocka av de moment som ni tillsammans anser er har slutfört. På detta sätt får ni kvalitet på den er privata övningskörning och den tid ni lägger ner blir effektiv.

Dessutom får din trafiklärare på My Driving Academy full inblick i all övning ni gör hemma och kan på så sätt styra den eller de lektioner ni gör på trafikskolan efter det.