Så ger du dig själv bäst förutsättningar för att klara teoriprovet - My Driving Academy

Så ger du dig själv bäst förutsättningar för att klara teoriprovet

Närmar sig teoriprovet med stormsteg? Känner du dig osäker på om din förberedelse inför det är tillräcklig? Då har du kommit helt rätt – vi har nämligen satt ihop en guide för hur du ger dig själv allra bäst förutsättningar för att klara godkänt.

Låt frukosten bli din bästa vän

Att frukost är dagens viktigaste mål har du nog hört sisådär hundratrettioåtta gånger hittills i ditt liv. Denna gång är inget undantag ? för det är trots allt ett faktum att det finns forskning som påvisar frukostens betydelse för vår kognitiva prestation. Människor som äter frukost presterar avsevärt bättre än de som väljer bort måltiden. Gissningsvis så vet du redan att teoriplugg kräver att hjärnan går på högvarv, och en sådan intensiv tankeverksamhet förbrukar oerhört mycket energi. Finns det då ingen energi, som hjärnan inhämtar från maten, så fungerar inlärnings- och prestationsförmågan betydligt sämre. Budskapet är rätt tydligt, huh? Gör dig själv en tjänst och ät frukost – åtminstone på provdagen!

Om frågan ställs på ett sätt som du inte är van vid?

Visst, det är lätt att bli irriterad när du tror att du har förberett dig tillräckligt inför teoriprovet men ändå inte förstår frågorna när du väl ska göra det. Du hade ju koll på alla områden du skulle kunna?! Trodde du, åtminstone. Om du hamnar i denna situation är risken stor att du har pluggat för mycket genom ytinlärning. Kanske har du endast plöjt prov efter prov utan att någonsin läst grunderna till frågorna i körkortsboken? En kombination av dessa är att föredra så att du får grundförståelse för all teori och kan använda den i olika frågesammanhang. Det är tufft, vi vet – men samtidigt lika mycket värt det när du slutligen lyckas.

Vad gör jag om jag kör fast?

Det är inte ovanligt att fastna lite för länge vid en teorifråga, både när du pluggar och under det riktiga körkortsprovet. Tipset är simpelt men effektivt: släpp frågan för tillfället och gå vidare till nästa! Gör du inte detta riskerar du att missa att svara på en bunt andra frågor när tiden springer ifrån dig ? vilket den gör i snabbare takt än man kan tro. Kanske har du tid över på slutet som du kan använda till att återgå till frågan du fastnade på?

Vi hoppas att du känner dig inspirerad och peppad inför ditt kommande teoriprov. Om det å andra sidan känns hopplöst och som en enda stor börda; tänk då på alla bilförare du möter i trafiken dagligen. Har de lyckats klara teoriprovet och i slutändan fått körkort, ja, då klarar du det också! Det krävs bara en dos tålamod, kämparglöd och inte att förglömma ? en tro på dig själv. We know you can do it!