Körkortsteori online i appen | My Driving Academy

Körkortsteori!

Allt du behöver, helt utan böcker!
Böcker är dyra och du använder dem bara under en kort period! I appen Mitt Körkort får du all teori du behöver online -och bara så länge du behöver det!

Det är det bästa och billigaste sättet att bli en mästare på teori!

Följ de här enkla stegen för att klara kunskapsprovet!

My Driving Academy körkortsteori

Mitt Körkort – din app för körkortsteori.

Körkortsteori appen ‘Mitt Körkort’ är skapad av My Driving Academy och erbjuder ett 2-delat omfattande teoripaket för dig som lär dig att köra bil i Sverige.

Körkortsteori – plugga teori och träna kunskapsprov i vår app!

1800 SEK – obegränsad användning

Inga rullande prenumerationer! En engångsbetalning på 1800 SEK ger dig obegränsad tillgång till all körkortsteori.

Teoripaket plugga Mitt Körkort my driving academy

Mitt Körkort “Plugga”-portalen

I “Plugga”-portalen har du tillgång till en komplett plattform för körkortsteori, uppdelad i roliga och interaktiva kapitel. Bemästra din körkortskunskap genom frågesporter, spel och övningar. Var som helst, när som helst.

Mitt Körkort ”Teori”-portalen

I ”Teori”-portalen kan du öva på över 1 000 teorifrågor för att förbereda dig för ditt teoriprov, hålla koll på dina framsteg och du kan även chatta med din körlärare i appen för extra stöd.

Bemästra över 900 frågor och ge dig själv den bästa chansen att klara teoriprovet på första försöket!

Mitt Körkort app körkortsteori my driving academy
Hanna Dovsten lärare My Driving Academy Eskilstuna

Extra! Privata teorilektioner med en lärare

Om du föredrar att lära dig med hjälp av en privatlärare så går det att lösa! Våra trafiklärare erbjuder privata teorilektioner på alla våra lokalkontor.

För digital privat teorilektion för körkort – chatta med oss så berättar vi hur du kan boka!

90% godkända!

En av de stora fördelarna med My Driving Academy är att vi har våra egna teoriappar som ger dig körkortsteori av högsta kvalitet i din mobiltelefon. Våra elever som använder My Driving Academy Online samt ”Bemästrar” (=svarar rätt 2 ggr i rad) 900 av de 1000 teorifrågorna i Mitt Körkort klarar till 90% teoriprovet på första försöket!

Körkortsteori app ”Mitt Körkort”

App för körkortsteoriMitt Körkort – innehåller 1000 teorifrågor med korta förklaringar. Dessa frågor är bra för din inlärning oavsett om du använder dem som din enda/främsta studiemetod eller för att förankra det du har studerat genom ’Plugga’ portalen. Frågorna är paketerade i test som efterliknar teoriprovet.

Varje körkortsfråga har fyra valmöjligheter. Vissa valmöjligheter kan kännas självklara men ibland kan det kännas som om att flera svar skulle kunna vara det rätta. Då är det extra viktigt att noga läsa igenom vad frågan är. Det finns bara ett rätt svar för varje fråga, precis som när du utför trafikverkets kunskapsprovet i slutet av din körkortsutbildning.

Oavsett om du ger rätt eller fel svar på en fråga så går vi igenom det rätta svaret samt förklarar lite mer ingående vad som gäller för just den specifika frågan innan du går vidare till nästa fråga.

Precis som ditt teoriprov är frågorna i vårt testprov fördelade efter olika kategorier, nämligen:

  • Trafikregler
  • Trafiksäkerhet
  • Fordonskännedom och manövrering
  • Miljö
  • Personliga förutsättningar

Andra funktioner i appen Mitt Körkort:

Hantera bokningar. Skapa och hantera lektions- och kursbokningar på alla My Driving Academys trafikskolor i Sverige.

Chatt. Chatta direkt med din trafiklärare eller supportteamet på My Driving Academy.

Trafikregler

Detta är den största kategorin inom körkortsteori och majoriteten av frågorna som ställs både för våra testprov och för kunskapsprovet kommer härifrån. Precis som kategorinamnet antyder handlar det om regler i trafiken. Vi tar upp olika situationer som kan uppstå när du kör och där du behöver ta hänsyn till en eller flera regler, exempelvis högerregeln.

Trafiksäkerhet

Detta är den näst största kategorin inom körkortsteorin och här ingår frågor som berör säkerheten i trafiken. De kan handla om olika riskfaktorer, exempelvis hög hastighet, droger, trötthet eller slarv. De kan även handla om din bedömningsförmåga, exempelvis hur du gör för att köra om ett fordon under vintern.

Fordonskännedom och manövrering

Att känna sitt fordon är viktigt. I denna kategori inom körkortsteori ingår frågor som har med fordonet att göra och hur du förhåller dig till ditt fordon. Om du till exempel upplever att bilen börjar ändra riktning på egen hand, vad innebär detta och vad gör du? Frågorna kan även testa din kunskap när det kommer till manövreringen genom att innefatta frågor om däck, bromssträcka och över/understyrning.

Miljö

Detta är en kategori inom körkortsteorin som behandlar miljöaspekten av att köra bil. Det är trots allt något som påverkar miljön och omgivningen en hel del, både kortsiktigt och långsiktigt. Frågorna från den här kategorin kan handla om hur olika typer av motorer och bränslen påverkar miljön. De kan även handla om Eco-drivning, det vill säga att köra på ett miljöanpassat sätt.

Personliga förutsättningar

Kategorin ”Personliga förutsättningar” handlar om dig, din bedömningsförmåga och ditt beteende. Frågor som tas upp i denna kategori handlar om grupptryck, temperament, självkännedom och risker. Det kan även handla om statistik, exempelvis att det är mer troligt att unga män är med om olyckor jämfört med andra grupper.

Så här går det riktiga provet till

Vår körkortsteori app håller koll på vilka frågor du svarat rätt på 1 gång (”klarat”) och vilka frågor du svarat rätt på två gånger i rad (”bemästrat”). Om du har ”bemästrat” 900 av de 1000 frågorna så vet vi av erfarenhet att du är redo för ditt teoriprov, den första delen av ditt körkortsprov. Det är omöjligt att ta reda på exakt vilka frågor som kommer på provet i körkortsteori. Vi på My Driving Academy har dock utvecklat våra testprov genom att använda samma kategorier och upplägg som kunskapsprovet. Förutsättningarna för kunskapsprovet är samma som för testproven, med undantaget att du måste befinna dig i en provlokal. Du har 50 minuter på dig att svara på 70 frågor, varav fem av dessa är kontrollfrågor. När du har klarat av alla våra 1 000 frågor så kommer ytterligare 70 frågor att kännas hur enkelt som helst.