Körkortsteori online & via app | My Driving Academy

Körkortsteori!

Allt du behöver, helt utan böcker!
Böcker är dyra och du använder dem bara under en kort period! På My driving Academy får du all teori du behöver online -och bara så länge du behöver det!

Det är det bästa och billigaste sättet att bli en mästare på teori!

Följ de här enkla stegen för att klara kunskapsprovet!

My Driving Academy körkortsteori
My Driving Academy teori

Steg 1 – My Driving Academy Online

All körkortsteori har skapats till roliga animationer, videos, interaktiva övningar, minitester och frågor på vår digitala plattform.

Jobba dig genom de olika delarna i din egna takt och avsluta din prenumeration när du klarat kunskapsprovet – så enkelt är det!

Gör som 250,000 andra körkortstagare och lär dig teorin på ett roligt och engagerande sätt -var du än befinner dig i Sverige!

Steg 2 – Testa dig själv (gratis!) med Mitt Körkort

När du känner dig säker nog, gör några övningsprov!

Vår körkortsteori app Mitt Körkort är maxat med 1000 teorifrågor som är uttagna för att simulera det riktiga kunskapsprovet så mycket som möjligt!

Bemästra över 900 frågor i Mitt Körkort och ge dig själv den bästa chansen att klara teoriprovet på första försöket!

Bästa av allt! Mitt Körkort appen är helt gratis!

Mitt Körkort app körkortsteori my driving academy
Hanna Dovsten lärare My Driving Academy Eskilstuna

Extra! Privata teorilektioner med en lärare

Om du föredrar att lära dig med hjälp av en privatlärare så går det att lösa! Våra trafiklärare erbjuder privata teorilektioner på alla våra lokalkontor.

För digital privat teorilektion för körkort – chatta med oss så berättar vi hur du kan boka!

90% godkända!

En av de stora fördelarna med My Driving Academy är att vi har våra egna teoriappar som ger dig körkortsteori av högsta kvalitet i din mobiltelefon. Våra elever som använder My Driving Academy Online samt ”Bemästrar” (=svarar rätt 2 ggr i rad) 900 av de 1000 teorifrågorna i Mitt Körkort klarar till 90% teoriprovet på första försöket!

My Driving Academy Online – körkortsteori online!

Appen – My Driving Academy Online – innehåller all körkortsteori du behöver. Här har vi i samarbete med Bonnier utvecklat marknadens bästa körkortsteori online. Med lättlästa texter, bilder, filmer och frågor gör vi körkortsteorin rolig och enkel. För endast 99kr/månad får du full tillgång till all körkortsteori du behöver!

Körkortsteori app ”Mitt Körkort”

App för körkortsteoriMitt Körkort – innehåller 1000 teorifrågor med korta förklaringar. Dessa frågor är bra för din inlärning oavsett om du använder dem som din enda/främsta studiemetod eller för att förankra det du har studerat genom My Driving Academy Online. Frågorna är paketerade i test som efterliknar teoriprovet.

Varje körkortsfråga har fyra valmöjligheter. Vissa valmöjligheter kan kännas självklara men ibland kan det kännas som om att flera svar skulle kunna vara det rätta. Då är det extra viktigt att noga läsa igenom vad frågan är. Det finns bara ett rätt svar för varje fråga, precis som när du utför trafikverkets kunskapsprovet i slutet av din körkortsutbildning.

Oavsett om du ger rätt eller fel svar på en fråga så går vi igenom det rätta svaret samt förklarar lite mer ingående vad som gäller för just den specifika frågan innan du går vidare till nästa fråga.

Precis som ditt teoriprov är frågorna i vårt testprov fördelade efter olika kategorier, nämligen:

  • Trafikregler
  • Trafiksäkerhet
  • Fordonskännedom och manövrering
  • Miljö
  • Personliga förutsättningar

Denna körkortsapp är helt GRATIS och här kan du dessutom boka och betala för dina kurser och lektioner samt chatta med oss på My Driving Academy om du har frågor om din körkortsutbildning.

Trafikregler

Detta är den största kategorin inom körkortsteori och majoriteten av frågorna som ställs både för våra testprov och för kunskapsprovet kommer härifrån. Precis som kategorinamnet antyder handlar det om regler i trafiken. Vi tar upp olika situationer som kan uppstå när du kör och där du behöver ta hänsyn till en eller flera regler, exempelvis högerregeln.

Trafiksäkerhet

Detta är den näst största kategorin inom körkortsteorin och här ingår frågor som berör säkerheten i trafiken. De kan handla om olika riskfaktorer, exempelvis hög hastighet, droger, trötthet eller slarv. De kan även handla om din bedömningsförmåga, exempelvis hur du gör för att köra om ett fordon under vintern.

Fordonskännedom och manövrering

Att känna sitt fordon är viktigt. I denna kategori inom körkortsteori ingår frågor som har med fordonet att göra och hur du förhåller dig till ditt fordon. Om du till exempel upplever att bilen börjar ändra riktning på egen hand, vad innebär detta och vad gör du? Frågorna kan även testa din kunskap när det kommer till manövreringen genom att innefatta frågor om däck, bromssträcka och över/understyrning.

Miljö

Detta är en kategori inom körkortsteorin som behandlar miljöaspekten av att köra bil. Det är trots allt något som påverkar miljön och omgivningen en hel del, både kortsiktigt och långsiktigt. Frågorna från den här kategorin kan handla om hur olika typer av motorer och bränslen påverkar miljön. De kan även handla om Eco-drivning, det vill säga att köra på ett miljöanpassat sätt.

Personliga förutsättningar

Kategorin ”Personliga förutsättningar” handlar om dig, din bedömningsförmåga och ditt beteende. Frågor som tas upp i denna kategori handlar om grupptryck, temperament, självkännedom och risker. Det kan även handla om statistik, exempelvis att det är mer troligt att unga män är med om olyckor jämfört med andra grupper.

Så här går det riktiga provet till

Vår körkortsteori app håller koll på vilka frågor du svarat rätt på 1 gång (”klarat”) och vilka frågor du svarat rätt på två gånger i rad (”bemästrat”). Om du har ”bemästrat” 900 av de 1000 frågorna så vet vi av erfarenhet att du är redo för ditt teoriprov, den första delen av ditt körkortsprov. Det är omöjligt att ta reda på exakt vilka frågor som kommer på provet i körkortsteori. Vi på My Driving Academy har dock utvecklat våra testprov genom att använda samma kategorier och upplägg som kunskapsprovet. Förutsättningarna för kunskapsprovet är samma som för testproven, med undantaget att du måste befinna dig i en provlokal. Du har 50 minuter på dig att svara på 70 frågor, varav fem av dessa är kontrollfrågor. När du har klarat av alla våra 1 000 frågor så kommer ytterligare 70 frågor att kännas hur enkelt som helst.