Om förbjudna registreringsskyltar, reflekterande garn och vem som egentligen ska göra vad under en road trip - My Driving Academy

Om förbjudna registreringsskyltar, reflekterande garn och vem som egentligen ska göra vad under en road trip

Många har kanske en inre dröm om en personlig registreringsskylt. Underfundiga och roliga skyltar kan man se lite varstans och är ett roligt inslag i trafiken. Men varje år får en handfull ansökningar om personliga skyltar avslag. När Transportstyrelsen bedömer ansökningar följer de en del kriterier. Till exempel får registreringsskylten inte innehålla droger, sex, svordomar, religion, kriminalitet eller sjukdomar. SVT Nyheter rapporterar nu att en ansökning från en person i Örebro om att ha ”SUPA” som registreringsskylt avslagits. Transportstyrelsen anser helt enkelt att skylten kan väcka anstöt.

Vinter i Sverige innebär mörker och som gående eller cyklist är det viktigt att synas. Försäkringsbolaget If uppmuntrar nu folk att synas ännu mer i en tävling där det går att vinna ett plagg i reflekterande garn. Perfekt komplement till de klassiska reflexerna!

Hur står det till med vett och etikett i bilen egentligen? Så länge man kör själv är allting lugnt och städat, men så fort det blir flera personer i bilen kan det uppstå frågor. Vem ska egentligen göra vad?

Är du intresserad av att veta mer om My Driving Academy? Gå in på vår hemsida eller kontakta oss redan idag för att se hur vi kan hjälpa just dig!