Så undviker du att körkortstagandet blir en skräckhistoria - My Driving Academy

Så undviker du att körkortstagandet blir en skräckhistoria

Många känner nog igen att under den tiden du skulle ta körkort var du inte direkt harmonisk? Det hör till normen att vara nervös, stressad och lite panikslagen när du ska övningsköra. Därför är det viktigt att försöka minimera alla andra stressmoment så gott du kan för att ge dig själv de bästa förutsättningarna för att lyckas. Här berättar vi hur du kan göra det!

Eliminera tidspressen, så mycket som du kan

En av de mest besvärliga moment som finns när du ska ta körkort är tidspressen. Många gånger sätter vi mål för hur lång tid det ska ta att få körkortet innan vi ens har börjat. Det är inte idealiskt. Självklart kan det vara så att du inte har något val. Du kanske tar en intensivkurs eller liknande. Men i den mån du kan bör du ta bort tidspressen. När du har tidsbegränsningar är det nämligen mer sannolikt att du glömmer saker, slarvar och blir stressad. Det är viktigt att vara fokuserad i trafiken, så ta den tiden du behöver. 

Tänk innan du väljer vem du ska köra med

Om du inte tar en intensivkurs eller tar alla dina lektioner på körskolan behöver du ha en handledare du kan köra med på din egna tid. Och att välja den personen är inte alltid det lättaste? Att välja en förälder eller ett syskon kan kännas enkelt, men det kanske inte är den smartaste lösningen. En handledare bör vara erfaren, pedagogisk och lugn! Läs om våra instruktörer här!

Lägg tid på teorin

Många börjar övningsköra långt innan de ens rör teoriböckerna. Det är något bakvänt. Låna eller köp böckerna så snabbt som möjligt. På det sättet kan du i lugn och ro läsa igenom dem under tiden du övningskör. Sedan kan du göra testprov online för att testa dina kunskaper innan du gör det riktiga teoriprovet. 

Kör så mycket du kan innan en uppkörning

Detta låter kanske som en självklarhet. Men vi menar detta i dubbel bemärkelse. Delvis bör du köra så mycket som du kan innan du genomför en uppkörning. Om du är redo så kommer uppkörningen att gå bra, och ju mer du kör desto bekvämare blir du bakom ratten. Men vi menar också att du ska försöka köra så mycket du kan precis innan uppkörningen. För har du suttit i en bil och kört precis innan är chansen större att du känner dig mer bekväm under uppkörningen. 

Här på My Driving Academy svara vi gärna på de frågor och funderingar du har kring körkortet. Tillsammans kan vi skap en plan för att på bästa sätt få dig att nå dina mål!