CSN Körkortslån: Studenter får rätt till CSN lån för körkortsutbildningen! - My Driving Academy

CSN Körkortslån: Studenter får rätt till CSN lån för körkortsutbildningen!

Körlektioner - My Driving Academy

Glada nyheter för alla ungdomar som vill ta körkort! 19- och 20-åringar kommer snart kunna få CSN körkortslån, tack vare ett nytt förslag från regeringen!

Regeringen har beslutat att utvidga möjligheten att få körkortslån för personer i åldern 19 till 20 år som fullföljt gymnasiet. Förändringen kommer påverka omkring 200 000 unga.

Alla ungdomar i åldern 19 till 20 år ska kunna låna pengar av CSN till körkortsutbildning. Kravet är att personen har fullföljt sin gymnasieutbildning eller motsvarande utbildning.

”Det här kommer göra en stor skillnad för även unga människor som vill köra med oss” säger Jessica Mazuran, Utbildningsansvarig på My Driving Academy. ”Det är ofta unga människor som hoppar över att ta hjälp av trafiklärare på grund av den ekonomiska kostnaden men med CSN körkortslån hoppas vi på att även dessa elever tar några lektioner då det ökar deras chanser att klara körprovet på första försöket enormt när de fått tips av ett proffs!”

Möjligheten att ansöka om körkortslån infördes 2018, då var det främst för arbetssökande. Dagens utökning omfattar både de som har en gymnasieexamen eller motsvarande, och de som fullföljt en gymnasieutbildning på annat sätt, till exempel på folkhögskola, kommunal vuxenutbildning, särskola eller vissa internationella skolor. Utökningen gäller också oavsett om man är arbetslös eller inte.

Lånen hanteras av Centrala Studiestödsnämnden, CSN. De nya reglerna är tänkta att träda i kraft den 1 december.

Alla My Driving Academy skolor är registrerade hos CSN.

Besök vår hemsida för att få veta mer om hur du ansöker för CSN körkortslån!

 

Vad täcker CSN körkortslån?
Körkortslånet kan du använda till kostnader för:

  • undervisningsmaterial och hjälpmedel för körkortsteori
  • introduktionsutbildning
  • teoriutbildning
  • körlektioner
  • riskutbildning
  • kunskapsprov och körprov
  • hyra av fordon från en godkänd trafikskola eller Trafikverket för att du ska kunna göra ditt körprov.

Lånet får bara användas till svenskt körkort med körkorts­behörighet B, så kallat B-körkort. Det gäller för personbil och lätt lastbil.

 

Kontakt

010-20 70 775

hej@mydrivingacademy.com