Nytt år, nya mål! Teori och Körprov - My Driving Academy

Nytt år, nya mål! Teori och Körprov

Är det äntligen dags att ta steget mot friheten och kanske nya möjligheter till jobb!

 

Vi hjälper dig HELA vägen genom några enkla steg.

 

Välkommen till del 4 och vår sista del av en serie i 4 delar

 

Woop Woop Nu är det nära! Här kommer vår sista del i serien och vi tittar närmare på förarproven.

 

Utbildningskontroll aka Prova-på-uppkörning

 

Kör du upp via oss på Trafikskolan så genomför vi först en utbildningskontroll. Det är ett nyttigt genrep för att vi tillsammans ska se att dina kunskaper håller även under lite stress. Att vara nervös på ett körprov är fullt normalt så därför är det viktigt att dina skillz är så pass bra att nerverna inte påverkar din körning!

Tänker du köra upp privat rekommenderar vi en prova-på-uppkörning. Detta är en lektion där vi ”fejkar” en uppkörning. Vill du veta mer så så har vi djuptdykt i ”prova-på-uppkörningen” i det andra inlägget i denna serie.

Självklart säger vi Grattis efter din utbildningskontroll som du nu briljerat på! För efter många timmar av träning och studier har du äntligen tagit dig igenom alla förberedelser och blivit godkänd på din lärare.

 

Förarproven

Nu är det ”bara” de sista körkortsproven kvar – Teoriprovet (kunskapsprovet) och Uppkörningen (förarprovet).

Kör du med oss så bokar vi ett ”trafikskolprov” åt dig. Fördelen med det är att vi har många fler uppkörningstider att välja mellan och dessutom får du köra upp med samma bil som du övningskört med. Om du INTE kör med My Driving Academy bokar du ett ”Privat prov” på egen hand via trafikverkets hemsida.

 

Så här klarar du ditt teoriprov

Teoriprovet (eller kunskapsprovet som det egentligen heter) gör du med hjälp av en dator i någon av trafikverkets lokaler. Provet består av 70 frågor och har upp till 6 olika svarsalternativ. Endast ett av svarsalternativen är korrekt. Du har 50 minuter på dig att svara på så många frågor som möjligt och du ska svara rätt på minst 52 st för att bli godkänd.

 

Mitt Körkort är din app för körkortsteori. Appen erbjuder ett omfattande 2-delat teoripaket för dig som lär dig att köra bil. Vi har samlat 1000 teorifrågor som är kvalitetssäkrade av våra licensierade trafiklärare samt anpassade för att efterlikna det slutliga Trafikverket testet i såväl omfattning, tid och godkännande krav.

 

Klara körprovet och körkortet är ditt!

Har du klarat kunskapsprovet så är körprovet  det sista steget. Uppkörningen gör du på någon av Trafikverkets lokaler tillsammans med en av deras förarprövare. Har vi bokat provet åt dig kommer du starta med din trafiklärare och få lite uppvärmning innan ni tillsammans åker till Trafikverket för att hämta förarprövaren.

Typiskt sett så inleds uppkörningen med en säkerhetskontroll av bilen följt av en körtur på ca. 30–40 minuter där du förväntas kunna följa instruktionerna och visa att du behärskar de viktigaste körmomenten. Förarprövaren meddelar med en gång efter avslutat körprov om du klarat det eller inte.

 

Har du klarat det (och du har klarat teoriprovet sedan tidigare) är körkortet ditt och du kan med en gång sätta dig själv i bilen för första gången!

 

Kickstarta ditt år 2024 genom att boka din körkortsutbildning redan nu!

Våra erfarna lärare har gott om tid och du kan välja tider som passar dig bäst!

Välj din skola för att börja

My Driving Academy                     Mårtenssons Trafikskola