B96 / BE körkort - Körkort för tung släp - My Driving Academy Göteborg

Ta körkort för tungt släp (B96 eller BE) i Göteborg!

På My Driving Academy kan du ta ditt B96 och BE körkort i Göteborg på vår skola i Kungsbacka, Mölnlycke eller  i Mölndal.

slapvagn my driving academy

Vilken behörighet behöver jag för att dra tungt släp?

 

SMÅ SLÄP
B körkort

Ditt B-körkort är perfekt om släpvagnens totalvikt är 750 kg eller mer men om släpets och bilens sammanlagda totalvikt inte är högre än 3 500 kg!

Körkort kräver ett teoriprov och ett körprov med säkerhetskontroll och manöverprov.

MEDELSTORA SLÄP
B96 körkort (utökad behörighet B)

Släpvagnens och bilens sammanlagda totalvikt får inte vara högre än 4 250 kg.

Detta körkort kräver endast ett körprov med säkerhetskontroll och manövrering, inget teoriprov, men du måste ta ny bild till ditt körkort på Trafikverket INNAN du utför körprovet!

STORT SLÄP
BE körkort

Släpvagnens och bilens sammanlagda totalvikt får inte vara högre än 7000 kg.

Körkort kräver ett teoriprov och ett körprov med säkerhetskontroll och manövrering. Och glöm inte att du måste ta en ny bild till ditt körkort på Trafikverket INNAN du utför körprovet!

Du behöver ett giltigt körkortstillstånd (grupp 1) för att vi skall kunna boka in dina prov hos Trafikverket. Körkortstillståndet är enbart giltigt i 5 år, så om du har haft ditt körkort under en längre period så kommer du behöva att ansöka om körkortstillstånd igen.

B96 körkort i Göteborg

 

1. Kontakta vår support! 

Hör av dig till vår support här i chatten.

För B96-kort kommer du tillsammans med vår support boka vårt B96-paket. Paketet består av ett antal körlektioner á 80 min till utbildning och för lån av vår bil och släp vid ditt körprov hos Trafikverket. Vi kommer att boka dina körlektioner ca 1-2 veckor innan ditt körprov och de kommer bokas som en dubbellektion.

 

2. Körning

Dina körlektioner kommer starta och avslutas på trafikskolan. Du och din lärare kommer hämta och lämna släpet tillsammans för att gå igenom till- och frånkoppling av släpet mm. Allt för att du ska få optimal träning inför ditt körprov.

 

3. Teoriprovet

Grattis! Du behöver inte göra något ytterligare teoriprov om du ska ta ett B96-körkort men glöm inte att gå till Trafikverket och ta om ditt fotografi för körkortet innan du ska till körprovet.

 

4. Körprovet 

Avslutningsvis kommer du göra ditt körprov hos Trafikverket. Du kommer tillsammans med din trafiklärare värma upp inför körprovet utifrån dina behov och sedan köra till Trafikverket för att göra provet.

BE körkort i Göteborg

 

1. Körkortstillstånd

Dubbelkolla om du har ett giltigt körkortstillstånd, om inte ansök om ett nytt hos Transportstyrelsen.

2. Kontakta vår Support

Hör av dig till vår support här i chatten.

För BE-kort kommer du tillsammans med vår support boka vårt BE-paket.  Paketet består av ett antal körlektioner á 80 min till utbildning och för lån av vår bil och släp vid ditt körprov hos Trafikverket. Vi kommer att boka dina körlektioner ca 1- 2 veckor innan ditt körprov och de kommer bokas som en dubbellektion.

 

3. Plugga teori BE

Vi använder oss av BE- boken från STR och den digitala körkortsteorin i vår app ”Mitt Körkort” för att du ska optimera även dina kunskaper inom vanlig körkortsteorin. Det är viktigt att du kontaktar oss vid köp av BE-paketet för att vi ska aktivera din teori i appen Mitt Körkort och säkerställa att din bok blir hemskickad till rätt adress. Vi gör en direktbeställning via STR. Du kommer få ett SMS från leverantören som du MÅSTE acceptera för att bekräfta leveransen, leveransadress m.m.

 

4. Teoriprovet

Kunskapsprovet på Trafikverket måste vara godkänt innan du kan ha din körlektion. Du kan lätt boka detta direkt hos Trafikverket. Hör av dig när du är klar med teoriprovet så bokar vi uppkörning samt lektioner. Tänk på att vara där ca 30 minuter innan provet för fotograferingen till ditt nya körkort.

 

5. Körning

Dina körlektioner kommer starta och avslutas på trafikskolan. Du och din lärare kommer hämta och lämna släpet tillsammans för att gå igenom till- och frånkoppling av släpet mm. Allt för att du ska få optimal träning inför ditt körprov.

 

6. Körprovet 

Avslutningsvis kommer du göra ditt körprov hos Trafikverket. Du kommer tillsammans med din trafiklärare värma upp inför körprovet utifrån dina behov och sedan köra till Trafikverket för att göra provet. Total tid: ca 4 timmar.

Här hittar du oss

B96 eller BE lektioner

My Driving Academy Kungsbacka
Gymnasiegatan 16, 434 50 Kungsbacka

B96 eller BE lektioner

My Driving Academy Göteborg Mölndal
Södra Ågatan 18B, 431 35 Mölndal

B96 eller BE lektioner

My Driving Academy Göteborg Mölnlycke
Hönekullavägen 7, 435 44 Mölnlycke

Börja din resa mot friheten!

Ladda ner appen till iOS eller Android