Senaste nytt: Teoriutbildning via Körskolan - My Driving Academy

Senaste nytt: Teoriutbildning via Körskolan

Plugga teori genom att titta på videolektioner, låter det som något för dig? Är du eller tänker bli elev hos oss? Grattis! Från och med i höst kommer alla som köper körkortspaket hos My Driving Academy att få tillgång till teorilektioner i videoform från Körkortskolan.se.

Plugga teori med videolektioner

Från och med 1 september 2016 kommer My Driving Academys körkortspaket innehålla videolektioner från Körkortskolan. Som elev hos oss får du ett inlogg på korkortskolan.se där du kan titta på inspelade teorilektioner. Genom oss kan även du som inte har köpt ett utbildningspaket hos oss få rabatt hos Körkortskolan.\n\nVår trafikskolechef Jessica Mazuran berättar om samarbetet:

Vi på My Driving Academy har valt att samarbeta med Körkortskolan då vi tror på kvalitet och flexibilitet. Därför inkluderar vi Körkortskolans videolektioner i alla våra körkortspaket så att våra elever ska få extra kvalitet i sin inlärning och ha tillgång till teoriundervisning där och då det passar dem.

En digital teoriutbildning ger dig möjlighet att styra helt själv när du vill plugga teori. Istället för att behöva passa tider och avsätta hela kvällar för att åka till din körskola för teorilektioner kan du genom Körkortskolan få tillgång till samma undervisning på dina egna villkor. Hemma i sängen, till exempel.

Körteori när, var och hur du vill

Körkortskolan är en hemsida som erbjuder olika sätt att plugga körkortsteori online. Teoriundervisningen är uppdelad i två delar: dels i videolektioner som hålls av en erfaren trafiklärare och som täcker alla delar av teorin, och dels i över 1 000 körkortsfrågor som erbjuder ett bra sätt att träna och repetera inför kunskapsprovet.

Joel Bergqvist, grundare av Körkortskolan, berättar om konceptet:

Vi startade Körkortskolan då vi märkte att det fanns ett behov av bättre teorimaterial som eleverna kunde plugga på själva online. De ville till exempel kunna sitta hemma eller på bussen och öva via mobilen eller på datorn. Därför tog vi fram nya digitala läromedel.

Från att ha startat med teorifrågor och prov har tjänsten efterhand byggts på med guider och en ordlista samt med en komplett teorikurs i form av videolektioner. Joel berättar att deras kunder är väldigt nöjda med upplägget, och videolektionerna har fått mycket uppskattning. Till exempel har Körkortskolan många kunder med läs- och skrivsvårigheter, eftersom alternativet att plugga i videoform underlättar mycket jämfört med att läsa teori som text. En kundundersökning har visat att 95 % av eleverna är nöjda med videolektionerna.

Nu satsar Körkortskolan på att tillsammans med My Driving Academy erbjuda fler körkortstagare att plugga teori online.

Vi har valt att samarbeta med My Driving Academy då vi tror väldigt mycket på deras koncept. Deras koncept liknar våra visioner att eleverna själva ska kunna plugga körkortsteori på distans på sina egna villkor. Våra videolektioner passar även bra in i deras teoripaket då eleverna får en komplett teorilösning med flera olika alternativ? säger Joel.

 

Hur fungerar videolektionerna?

Videolektionerna är på totalt 4 timmar och utbildningen är uppdelad i kortare delar. Lektionerna täcker hela körkortsboken och hålls enligt Trafikverkets läroplan. Det är Christopher Åhs, en trafiklärare som är specialiserad på körkortsteori, som håller i lektionerna. Han har 15 års erfarenhet och har utbildat både trafiklärare och elever.

Detta är ett väldigt effektivt sätt att lära sig på då läraren tar upp exempel på trafiksituationer så att eleverna enkelt kan använda teorin i praktiken?, berättar Joel på Körkortskolan. ?Största fördelen med att plugga på dessa videolektioner online är att eleverna får en pedagogisk lärare som går igenom teorin när, var och hur ofta de vill. De kan t ex intensivplugga 2 timmar hemma framför datorn eller 10 minuter per dag när de sitter på bussen till skolan.

Lektionerna finns tillgängliga på ditt konto på korkortskolan.se och du kan se dem hur många gånger som helst och i vilken ordning du vill.

 

videolektion2
Stillbild från videolektionen Kapitel 1.

 

Körkortskolans videolektioner innehåller 12 kapitel:

Kapitel 1 – Defensiv körning, prioritering i trafiken, polisens tecken, trafiksignal, väjningspliktsmärken, allmänna regler.

Kapitel 2 – Parkering, datumparkering, tips vid parkering, övergångsställe, cyklister, järnvägsöverfart.

Kapitel 3 – Vägmärken, varningsmärken, förbudsmärken, påbudsmärken, lokaliseringsmärken.

Kapitel 4 – Landsväg, landsvägskorsning, avståndsbedömning, vänstersväng, kurvor och backkrön, enskild väg.

Kapitel 5 – Motorvägspåfart, motorvägskörning, omkörning, förbud på motorväg, halt väglag, vattenplaning.

Kapitel 6 – Broms- reaktions- och stoppsträcka, köregenskaper, styrning, bromsar.

Kapitel 7 – Bilens däck, mönsterdjup, kylarvätska, elsystem, besiktning, försäkring.

Kapitel 8 – Belysning, bländning, helljus vid möte, helljus vid omkörning, blinkers, varningsblinkers, kontrollampor, last i bilen.

Kapitel 9 – Deformationszoner, säkerhetsbälte och airbag, barn i bilen, vid olycka.

Kapitel 10 – Släpvagn, kultryck, släpvagnens utrustning, fällknivsverkan, bogsering.

Kapitel 11 – Inlärning, alkohol, trötthet, droger, synen, tunnelseende, avsökning, fartblindhet, döda vinkeln.

Kapitel 12 – Sparsam körning, miljöpåverkan, bränslen.\n

Sagt om teorilektionerna

Vi på My Driving Academy har låtit några av våra elever prova Körkortskolans videolektioner.

”Jag tycker att det funkar jättebra med Körkortskolans videolektioner. Är perfekt att titta på när man är på väg till och från jobbet. Smidigt att man inte alltid måste titta ner i telefonen utan det är väldigt lätt att bara kunna lyssna också och titta ner på videon när han visar en viss trafiksituation eller ska visa ett exempel, och så vidare. Det är ett bra komplement till boken,” säger Victoria, en av dem som har testat videolektionerna.

Tycker du att det här låter intressant? Bli kund hos oss i höst, så får du automatiskt tillgång till en fullgod och flexibel teoriutbildning genom Körkortskolans videolektioner. Har du frågor så maila oss på hej@mydrivingacademy.se. Vill du komma i kontakt med Körkortskolan kan du göra det här. Läs mer på korkortskolan.se. Tips! Läs om hur du lär dig körkortsteorin effektivt i blogginlägget Plugga smart till teoriprovet.