Intensivkurs för körkort - My Driving Academy trafikskola - Nu kör i sex städer!

Intensivkurs,
när du vill ta körkort snabbt och effektivt

En intensivkurs passar dig som har bestämt dig att ta körkortet på semestern, lovet eller kanske mellan jobb. Fördelen med en intensivkurs är att du inte ger dig själv chansen att låta körkortet rinna ut i sanden när du och din trafiklärare ses varje dag och du lägger majoriteten av din tid på att öva, plugga och köra. Nackdelen är att du har mindre tid för egen träning hemma.

Har du ett mål om att hinna ta körkortet under semestern? Eller kanske på lovet? Det är fullt möjligt att snabba på körkortsprocessen och lära dig allt du behöver på kort tid. Vi kallar det för intensivkurs för körkort. En intensivkurs har absolut sina fördelar eftersom du slipper dra ut på processen. Istället pluggar och övningskör du intensivt men under en kortare tid. Det finns möjlighet att ta en intensivkurs under hela året och vi lägger givetvis upp planen så den passar dina tidigare erfarenheter och förutsättningar, oavsett om du har kört tidigare eller aldrig suttit bakom ratten.

 

Vad är en intensivkurs för körkort?

En intensivkurs för körkort är precis som det låter, en snabb och intensiv kurs där du tar körkort så snabbt som möjligt. Att ta körkort på vanligt vis kan också gå snabbt, men det kan också dra ut på tiden. Egentligen handlar det om hur ofta du har möjlighet att köra, om du pluggar teorin ordentligt och liknande. Om du inte har möjlighet att övningsköra varje vecka och dessutom inte kan köra privat under tiden kan det ta längre tid. För dig som är bestämd och vill ha körkortet snart är intensivkursen ett bra alternativ. Vår intensivkurs läggs oftast upp på två sätt beroende på om du är nybörjare eller om du redan har vissa förkunskaper.

  • Nybörjare – intensivkursen kan då användas som en riktigt effektiv kickstart till din övningskörning. Du snabbar helt enkelt på din resa genom att börja effektivt. Du får dessutom möjlighet att boka in riskettan.
  • Förkunskaper – om du redan har kört en del och har viss koll på teorin finns det möjlighet att göra riskettan, risktvåan, utbildningskontroll och dessutom boka in uppkörning.

När du bokar in ett första möte med oss kan vi tillsammans se dina kunskaper och därefter lägga upp ett schema. Vi går igenom hur många lektioner du kan behöva samt hur du bäst ska lägga upp din övningskörning med teorin. När du kör hos oss kan du använda vår app Mitt Körkort. Via den kan du enkelt plugga teorin vart du än befinner dig. Appen ger dig tillgång till 1 000 frågor, tre kompletta teoriprov och dessutom direktchatt med våra trafiklärare.

 

Hur lång tid tar det?

Hur lång tid det tar att få körkort när du bokar en intensivkurs varierar lite beroende på dina tidigare erfarenheter. Om du bokar in en testlektion kan du snabbare ta reda på hur lång processen är utifrån dina förutsättningar. Det är det första steget. Om du har möjlighet att övningsköra på fritiden, privat, kan det snabba på saker och ting en hel del. Då kan du åka hem och öva direkt efter våra lektioner. För att få köra med privat bil behöver du och personen som du ska köra med gå en handledarutbildning. Den kan du enkelt boka via vår hemsida eller direkt i appen ”Mitt Körkort”. Kursen innefattar bland annat diskussioner om körkortsutbildningens mål och reglerna för att få övningsköra. Under kursen får du även hjälp med hur du och din handledare bäst ska lägga upp planeringen och strukturen. Kursen är drygt tre timmar lång och har raster.

 

Kan jag ta en intensivkurs utan förkunskaper?

Det är fullt möjligt att ta en intensivkurs även om du aldrig tidigare suttit bakom en ratt. Men kursen tar längre tid än om du exempelvis har kört tidigare. Vi lägger upp en plan och ett schema utifrån dina erfarenheter och du har även möjlighet att få boka in riskettan direkt utöver dina körlektioner.

”Mitt Körkort” – verktyget för dig som vill ta körkort intensivt

Vi har utvecklat en egen app – ”Mitt Körkort” – för att våra elever ska ha allt de behöver enkelt och tillgängligt i sin mobil.

Appen är gratis att ladda ned från AppStore (IOS) eller Google Play (Android). Efter att du registrerat dig i appen får du tillgång till 3 fulla teoritest på vardera 70 frågor samt allt annat du behöver. Vill du däremot kunna öva obegränsat på teorifrågorna behöver du betala för den fulla versionen.

Via appen sköter du sedan snabbt och enkelt alla bokningar och betalningar hemifrån via mobilen och du kan när som helst under dagtid nå din trafiklärare och vår support genom direkt-chatten.

När man tar körkort intensivt är det vanligt att man lägger allt fokus på körningen. Men körkortsteorin är lika viktig att få till under en intensivutbildning. Vissa bävar inför teorin, något vi tycker är onödigt. Med Mitt Körkort har du alltid körkortsteorin nära till hands. Då kan du utnyttja varje ledig stund du har till att öva på 1000 olika teorifrågor som vi har utvecklat och kvalitetssäkrat.

Dessutom har vi samlat samtliga körmoment som du behöver bli godkänd på med en kort beskrivning av vad som krävs. Dessa kan du därför öva på så mycket du hinner hemma tillsammans med din handledare. Här uppdaterar din trafiklärare också löpande hur många moment du har blivit godkänd på.

Jag är dyslektiker, kan jag boka intensivkurs ändå?

Om du har dyslexi kan teorin kännas svår, men det finns gott om alternativ! Vi har flera olika samarbeten där vi kan hjälpa dig med muntliga prov eller videolektioner. Du kan dessutom boka in privata teorilektioner med din trafiklärare och få hjälp specialanpassat efter dina behov. När du väl ska göra det riktiga kunskapsprovet kan du också göra provet muntligt eller få frågorna upplästa.

 

Osäker på intensivkurs?

Funderar du över om intensivkursen är något för dig? Varför inte boka in en testlektion med oss så tar vi reda på det? Vi lägger upp en helt individuell plan för dig, allt för att du ska kunna ta körkort på ett så enkelt, roligt och smidigt sätt som möjligt. Vi erbjuder rabatterade lektionspaket i olika storlekar och du bestämmer själv appen i vilken takt du vill köra.

Att på egen hand avgöra hur många körlektioner och därmed hur mycket tid som kommer att behövas är väldigt svårt. Men efter en testlektion med våra erfarna trafiklärare kommer ni tillsammans få en bra bild.

Boka in en testlektion redan idag och du kan ha ditt körkort inom bara några veckor!