Ta reda på vilken lärstil du har och klara körkortsteorin! - My Driving Academy

Ta reda på vilken lärstil du har och klara körkortsteorin!

Är det dags att plugga körkortsteori? Då kan det vara bra att ta reda på vilken lärstil som passar dig bäst. Är det genom att lyssna? Använda händerna? Kanske hela kroppen? Genom att hitta din lärstil kan du klara kunskapsprovet galant!

Körkortsteorin är en tröskel som alla elever måste komma över. För vissa är tröskeln låg, för andra är den hög. Lärstil handlar om hur vi gör för att lära oss något om vi får välja metod själv. Ta reda på vilken lärstil som passar dig bäst och slipa ner tröskeln, så har du stor chans att lära dig teorin snabbare och bättre. Det finns flera olika modeller för lärstilar. Den mest använda är den här som bygger på fyra olika typer.

Den auditiva – du lär dig bäst genom att lyssna och tala

Är du auditiv så passar det perfekt att plugga teori med hjälp av videolektioner. Våra lektioner är på totalt fyra timmar, uppdelade på flera korta pass som tillsammans täcker hela körkortsboken. Videolektionerna finns på mina sidor och du kan titta på dem hur ofta du vill och i vilken ordning du vill. Perfekt för dig som blir trött och okoncentrerad av att läsa i en bok! 

Den visuella – du lär dig bäst genom att läsa texter och titta på bilder

Tillhör du denna lärstil passar den traditionella körkortsundervisningen dig som handen i handsken. Du läser teori med hjälp av Körkortsboken, övar på prov och tittar på när körläraren går igenom olika moment. Lite repetition och sedan ror du båten i hamn!\n

Den taktila – du lär dig bäst genom att använda händerna

Låter det som ett underligt sätt att lära sig teori på? Inte alls. Körkortsteorin ska ju omvandlas till praktik. Undersök bilens delar, bygg upp situationer med modeller för att lära dig trafikregler. Om du skulle stöta på problem finns vår utbildningsledare Jessica Mazuran tillgänglig via appen WhatsApp. Genom att använda appen WhatsApp har du en teori-on-demand-funktion där du kan ställa frågor om alla kluriga delar av teorin.

Den kinestetiske – du lär dig bäst genom att använda hela kroppen

Denna lärstil handlar om att använda hela kroppen och själv uppleva under tiden du lär. Många idrottsmän tillhör denna lärstil. Även detta sätt att lära går utmärkt att applicera på körkortsteori. Ta med dig någon i bilen när du övningskör som teoretiskt går igenom situationerna du upplever i trafiken. När du upplever dem, lär du dig dem. Du kan också boka en privatlektion i teori med vår kunniga personal som anpassar sig till din lärstil.

Vi är väldigt måna om våra elever och vill se till att alla lyckas med sitt körkort. Känner du dig vilsen i din lärstil eller behöver hjälp med att förstå körkortsteorin? Läs mer om vår teoriutbildning här!