Keep your Cool! -Våra 3 bästa tips till en stressfri bilkörning! - My Driving Academy

Keep your Cool! -Våra 3 bästa tips till en stressfri bilkörning!

 

Keep your Cool!

Våra 3 bästa tips till en stressfri bilkörning!

 

Är du en av de där som tycker att bilköer är ”skitjobbiga”? Eller att alla världens trafikljus är emot dig? Då har vi tipsen för dig!

 

Först vill vi säga att du inte är ensam att sitta med dessa känslor i trafiken. Väldigt många förare upplever en frustration eller irritation i trafiken över trafiksituationen eller andra medtrafikanter. Orsakerna till detta kan självklart vara olika men det skulle kunna förklaras av en kontrollförlust. Du är helt enkelt maktlös just där och då över hur andra beter sig i trafiken eller att mängden trafik gör att du upplever att du aldrig kommer fram och att alla är i vägen.

 

Så vad ska du göra åt denna känsla?

Jo, det ska vi berätta för dig! Här kommer 3 tips på hur du ska tänka för att bättre hantera dina känslor och på så vis få en strålande dag!

 

  • Se varje trafikljus du stannar vid eller varje bilkö du sitter i som ”ofrivillig egentid”. -Ta en stund i din dag och njut av att du bara är där du är. Andas ut! Detta kan både vara svårt och kännas lite märkligt i början men vi människor tar alldeles för lite pauser under vår dag och just nu när du sitter där så är det ett perfekt tillfälle att komma till ro. Lite ”mindfullness” helt enkelt. Träna upp denna förmåga så ska du se att du kommer känna dig mer harmonisk och få en gladare vardag.

 

 

  • När någon gör något som du tycker är helt galet i trafiken. Du kanske blir omkörd av en ”dåre” eller någon ligger väldigt nära bakom dig. – Skapa en berättelse om den personens liv och anledningar till att han eller hon beter sig på det sättet. Förutom att du skapar en förståelse för andra, även om det är en påhittad historia, så kommer du få ökat tålamod med andra i trafiken. Vill du även göra det lite extra kul så kan du hitta på vilken galen historia som helst om den där föraren. Han/ hon får ju aldrig reda på vilka tokigheter du kommit på som orsaker till att de har så bråttom.

 

 

  • Gör resan mer kul för dig själv. – Självklart utan att tappa fokus på det du gör. Dra på stereon på högsta volym med favoritmusiken å sjung som om du stod i duschen! Nu tänker du…. Folk kommer tro att du är knäpp. Äsch! Säger vi! Om du kör i 30 km/h så har du åkt förbi dem med 9 meter / sekund, sen slipper du se dem något mer i ditt liv, så sjung på!

 

 

BONUSTIPS: Är du handledare och känner stress för att du är maktlös över din körkortsaspirant agerande eller avsaknad av agerande 😉? Då kan det hjälpa att ta hjälp av oss på trafikskolan. Vi vill självklart att du följer med på lektionerna eftersom du både får hjälp med hur du ska lära ut dina kunskaper och du får se vad din elev klarar av och inte klarar av utan att behöva vara nervös för att det ska hända något. Våra lärare sköter pedalerna om det krävs! 😎

 

Så med dessa tips tror vi att du kommer få både en mer harmonisk och roligare biltur oavsett om du är på väg till jobbet, till landet eller bara ska ta en sväng med din körkortsaspirant!

 

 

 

Boka din körkortsutbildning redan nu!

Våra erfarna lärare har gott om tid (just nu) så du kan välja tider som passar dig bäst!

Välj din skola för att börja

My Driving Academy                     Mårtenssons Trafikskola