Vill du ta körkort snabbt? Här är allt du behöver veta om intensivutbildning! - My Driving Academy

Vill du ta körkort snabbt? Här är allt du behöver veta om intensivutbildning!

Det finns en hel del sätt att ta körkort på. Genom intensivutbildning är ett av dem. Vill du veta mer om hur en sådan går till och om det är rätt utbildningsväg för dig att gå? Då har du kommit helt rätt!

Många som drömmer om körkort önskar inget hellre än att få det i handen så snabbt det bara går, men som bekant så kostar utbildningen ofta en hel del pengar. En intensivkurs för körkort ska inte misstas för en genväg till körkortet utan just precis vad det låter som – en intensiv utbildning där du under några veckor enbart fokuserar på körkortets alla praktiska och teoretiska utmaningar.

Inte alla har den ekonomi, tid eller det engagemang som krävs för att klara av att ta körkort på så kort tid. Men kanske tillhör du dem som intensivutbildning passar som handen i handsken?

Att ha i åtanke innan du bestämmer dig

Det viktigaste du behöver för att veta om en intensivkurs för körkort skulle kunna vara rätt alternativ för dig är ett par fria veckor, en rejäl dos motivation samt en god ekonomi på fickan. ”Varför en god ekonomi, är en intensivkurs dyrare än en vanlig körkortsutbildning”, tänker du nu. Svaret är nej, en intensivkurs behöver inte vara dyrare! Men eftersom hela körkortsprocessen komprimeras från månader av jämnt fördelade moment, till att ha samtliga på några veckor så kommer hela kalaset att gå på en klumpsumma snarare än tidvis fördelade summor. Om du lyckas väl under dina intensivveckor och tar körkort i slutet av dem så kan du tvärtom ha sparat in på mycket pengar eftersom du inte hinner tappa körvana mellan körtillfällena i lika hög grad som under en ”vanlig” körkortsutbildning. 

Intensivutbildning vs. ”vanlig” körkortsutbildning

För att du ska få ett hum om skillnaderna mellan en så kallad ”vanlig” körkortsutbildning (exempelvis med lektioner på körskola och mängdträning hemma) och en intensivutbildning så har vi listat fördelar och nackdelar för de båda alternativen. Det är viktigt att ha i åtanke att allt som är listat är generella upplevelser och antaganden, och något som är en fördel för en person kan visa sig vara en nackdel för en annan. Se det som en hjälp på traven för att sätta igång din egen jämförande tankeverkstad, vet vi!

Fördelar intensivkurs för körkort:

+ Du kan få körkortet avklarat snabbt om du vet med dig att du kommer ha tidsbrist framöver

+ När du väl bokat så ”tvingas” du till att ta tag i körkortet en gång för alla\n\n+ Kan ses som en effektiv slutspurt om du kört en del innan

+ Du lär dig mycket på kort tid

+ Körkortet är det enda du fokuserar på.

Nackdelar intensivkurs för körkort:

– Kräver mycket energi och tid (dock bara under en period)? Ingen garanti på att du är redo för uppkörning och teoriprov efteråt (det är som alltid upp till dig själv!)

Fördelar ”vanlig” körkortsutbildning:

+ Du har längre tid på dig att lära dig teori och körning

+ Du kan kombinera körkortsutbildningen med annat (intressen, skola, jobb och så vidare)

+ Körvanan kommer successivt. 

Nackdelar ”vanlig” körkortsutbildning:

 Blir lätt utdragen över lång tid. Lätt att glömma teori- och körmoment genom lektions? och teoriuppehåll.

 Ingen tidspress, vilket kan leda till att du inte tar tag i teori och körning som du borde

Skön känsla att ha körkortet inom räckhåll

På det stora hela så passar en intensivkurs för körkort dig som har körkortstillståndet färdigt, kan betala utbildningen på kort tid, har lätt för att lära både teori och körning samt kan ägna hela dagarna åt körkortet. Det kan också vara ett bra alternativ om du känner att du ”fastnat” i något moment och har svårt för att ta dig vidare. Kanske har du några lediga veckor framför dig som du inte vet vad du ska fylla dagarna med? Eller bara vill komma igång så fort som möjligt och få den där körlappen i handen snabbare än du hinner säga ”däckbyte” Då kan det vara skönt att boka en intensivutbildning och få känna att körkortet faktiskt är ”inom räckhåll” för dig.

Vill du veta mer om vår egen intensivutbildning, eller kanske mer generellt om hur du går tillväga för att ta körkort för personbil? Läs mer om våra utbildningar för personbil här. För detaljer och upplägg kring hur intensivutbildningen går till är du alltid välkommen att mejla oss på hej@mydrivingacademy.com, eller ringa 010-20 70 775!