MC allt mer populärt! Så tar du ditt körkort! - My Driving Academy

MC allt mer populärt! Så tar du ditt körkort!

Intresset för att köra motorcykel har vuxit i Sverige de senaste åren – förra året nyregistrerades drygt 11 500 motorcyklar, vilket är en ökning med över 5 procent jämfört med 2016. Är du också sugen på att ta ett motorcykelkörkort? Då kan vi på My Driving Academy hjälpa dig.

Just nu blåser det positiva vindar i motorcykelsbranschen. Faktum är att experter menar att intresset för motorcyklar inte varit så här stort sedan 80-talet. Men varför är intresset så stort nu och hur kan vi hjälpa dig ta ett motorcykelkörkort?

Teknisk utveckling och ökat säkerhetstänk

Frihetskänslan av att köra runt på en motorcykel i fint sommarväder är svårslagen. Ändå har motorcykeln legat långt efter bilen vad gäller modern elektronik och teknik. Men i takt med att prylar blivit tillräckligt små, lätta och anpassningsbara för att passa på en motorcykel har utvecklingen gått snabbt. Idag finns det både greppkontroll, adaptiva strålkastare som lyser dit man svänger, motorstyrningsprogram och abs-system som tillåter hårda inbromsningar i svängar. Det har helt enkelt blivit modernare och säkrare att sätta sig på en motorcykel idag jämfört med tidigare. Samtidigt som motorcykel är populärt för nöjeskörning är det ett väldigt smart transportmedel, särskilt i större städer som Stockholm. Det är lätt och smidigt att ta sig fram och att hitta parkering enklare.

Vi hjälper dig ta ditt körkort – på dina villkor

Är det dags för dig att uppfylla drömmen om att ta motorcykelkörkort? Kanske är du sugen på att glida fram på landsvägar i sommarsolen? Eller bara allmänt trött på trafiken i Stockholm och söker efter ett smidigare fordon? Oavsett anledning hjälper vi dig till ditt MC-kort. I lugn och ro kommer du på vårt inhägnade område bekanta dig med motorcykeln utan att störas av andra trafikanter. Vi använder oss av helt nya och lättkörda BMW-motorcyklar och förser dig med all utrustning du behöver. Vi anpassar oss efter dina behov och hjälper dig med en strukturerad plan hela vägen fram till målet – ditt motorcykelkörkort. Kontakta oss idag för att boka en testlektion eller läs mer här om hur vi kan hjälpa dig.