Körlektioner - Boka körlektion idag | My Driving Academy

Körlektioner
Boka en rabatterad testlektion redan idag!

Låt en av våra licensierade trafiklärare hjälpa dig att ta körkortet. Då får du en personlig tränare som lägger upp en plan som passar just dig och dina förutsättningar. Vi erbjuder hämtning och lämning samt tider på kvällar och helger utan extra kostnad! Du kan boka en första rabatterad testlektion här!

Har det blivit dags att börja övningsköra?

Vägen till körkortet är rolig och kan gå snabbt och smidigt om du ligger i. Hos oss får du möjlighet att köra i moderna MINI Coopers och alltid med erfarna och skickliga trafiklärare. Du kommer få ut det mesta möjliga av dina körlektioner, särskilt om du kombinerar övningskörningen med teori online. När du kör hos oss kan du använda vår körkortsteori app Mitt Körkort. Appen möjliggör studier vart du än är. Om du har tråkigt, väntar på tåget eller sitter på bussen är det perfekt att ta fram mobilen och plugga lite. Appen finns på GooglePlay och AppleStore och du får mängder av fördelar, bland annat:

 • 1 000+ teorifrågor
 • I “Plugga”-portalen har du tillgång till en komplett plattform för körkortsteori, uppdelad i roliga och interaktiva kapitel.
 • Chatt med trafiklärare direkt via appen
 • Sköt betalning och bokning av körlektioner via telefonen
 • Följ din personliga utveckling och ha koll på hur långt du har kvar till körkortet

Genom att plugga teori samtidigt som du övningskör kommer du snabbare nå målet.

 

Börja med en testlektion

När du väl ska börja din resa mot att ta körkort är det alltid bra om du bokar in en testlektion med en av våra trafiklärare. Vi erbjuder testlektioner till rabatterade priser, allt för att du ska få en chans att prova hur vi jobbar och se om du trivs med din lärare. Testlektionen är som en första övningskörningslektion, vi får då en möjlighet att se dina tidigare erfarenheter och ta reda på dina förutsättningar. Därefter kan vi enklare göra en plan.

 

Så brukar körlektionen vara upplagd

Vanligtvis börjar körlektionen med att vi går igenom vad som ska ske under dagens lektion, exempelvis öva rondeller. Vi går långsamt igenom allt så att du vet exakt vad vi ska göra, då känns det tryggare för dig att åka iväg. Efteråt ser vi hur körlektionen gick och planerar in nästa körlektion. Det är ofta väldigt bra om du läser igenom det relevanta kapitlet i teoriboken både före och efter lektionen, då har du bättre koll på trafikreglerna gällande det moment. Du kan även öva dina egna kunskaper via appen efteråt och se hur många rätt du fick. Hur körlektionerna är upplagda kan skilja sig något, men ungefär så ser en lektion ut så. Vi kan både hämta och lämna dig där du vill och vi tar samma priser oavsett om det är vardag, helg eller kvällskörning.

 

Vad kostar en körlektion?

Vad en körlektion kostar varierar lite och beror bland annat på vilken stad du kör i. På My Driving Academy kör vi alltid dubbellektioner på 80 minuter och de aktuella priserna hittar du under din stad på både hemsidan och i vår app – Mitt Körkort. Du får ett billigare pris per lektion om du väljer något av våra prispaket. Vi erbjuder allt från små paket till stora och kompletta prispaket med 20 lektioner. Här är alternativen:

 • Mini – 5 körlektioner
 • Mellan – 10 körlektioner
 • Bas – 15 körlektioner
 • Maxi – 20 körlektioner

 

Hur många körlektioner behöver man?

För att kunna ta reda på hur många körlektioner du behöver är det bäst att du bokar in en testlektion. Hur många körlektioner som krävs är väldigt varierande och beror bland annat på:

 • Om du kört moped eller övningskört tidigare
 • Om du har möjlighet att köra privat i kombination med körlektionerna
 • Om du ska ta körkort för automatväxlad eller manuell bil

När du kört tillsammans med en av våra trafiklärare kan ni tillsammans gå igenom hur upplägget kan se ut och göra en individuellt anpassad plan för dina körlektioner.

Kan jag gå en intensivkurs istället?

När det kommer till själva körlektionerna så ser de ut på samma sätt när du tar en intensivkurs som när du övningskör på vanligt vis. Men under intensivkursen får du köra oftare och vi gör allt för att hjälpa dig ta körkortet så snabbt som möjligt. Detta är ett bra alternativ om du exempelvis vill ta körkortet under ett skollov eller semestern. Hur många körlektioner som krävs under en intensivkurs är också väldigt varierande. Vissa personer har kört tidigare och behöver bara en uppfräschning av minnet, andra har aldrig kört tidigare och där krävs av naturliga skäl fler körlektioner.

 

Jag vill ta körkort för automatväxlad bil, går det?

Givetvis kan du köra automatväxlade bilar hos oss, vi hjälper dig ta körkortet på ett snabbt, smidigt och roligt sätt. Körlektionerna är uppbyggda på samma sätt, men här behövs såklart inga lektioner för att hitta dragläge eller växling då automatväxlade bilar sköter det här åt dig. Om du känner att det är något särskilt som du själv vill öva mer på kan anpassar vi såklart utbildningen efter det, annars följer vi vår utbildningsplan så att vi med säkerhet går igenom varje moment som är viktig så som:

 • Trafikregler
 • Beteende
 • Påverkan av alkohol och droger
 • Trötthet
 • Vägmärken

Och mycket mer.

 

Vad behövs för att ta körkort?

Förutom många timmar övningskörning antingen privat eller på trafikskola finns det vissa obligatoriska kurser du måste bli godkänd på för att kunna boka körkortsproven, dessa är Riskettan och Risktvåan. Riskettan är en teoretisk utbildning där man fördjupar sig mer i beteende i trafiken. Risktvåan kallas ofta för halkbana och där får du uppleva hur det är att köra på förrädiska väglag. Om du vill kunna övningsköra hemma med privat bil behöver du även gå en handledarutbildning, den kan du också boka via oss om du vill.