Digital Handledarkurs - Körkort | My Driving Academy

Digital Handledarkurs!

Gör handledarkursen online från ditt egna hem!

My Driving Academy erbjuder nu handledarkurser online. Gå din digitala handledarkurs tryggt och säkert – från var som helst i Sverige!

Vad är handledarutbildning?

Om du planerar att övningsköra hemma med en handledare (förälder, partner, vän) måste både du och din handledare gå en handledarkurs online.

Detta krävs enligt svensk lag.

Du behöver inte gå handledarutbildningen om du enbart ska övningsköra på trafikskola.

My Driving Academy - intensivutbildning
digital handledarkurs my driving academy

Hur fungerar digital handledarkurs?

Med hjälp av plattformen Zoom har vi flyttat alla nyckelaspekter av våra fysiska handledarkurser till det digitala klassrummet. Det betyder att du kan gå din handledarkurs online från var som helst i Sverige!

En Digital Handledarkurs är 3 timmar lång och kostar 599 SEK.

 

VIKTIGT!

Du måste vara delaktig i diskussioner och grupp-presentationer under din handledarutbildning online. För att  delta måste du se till att du har följande:

 • Dator med Webbkamera
 • Hörlurar med fungerande mikrofon
 • Bra internetuppkoppling
 • Giltig Id-handling
 • En tyst plats där du kan lyssna och diskutera effektivt under hela kursen (3 timmar).

 

För att boka

 1. Välj valfri stad i vår bokningswidget (hemsida eller vår app ’Mitt Körkort’)
 2. Välj sedan Digital handledarkurs på Svenska

Vi skickar ett mejl med en möteslänk två dagar innan kursen.

Handledarutbildning online – detta ingår

Det är en digitalt handledarkurs där du och din handledare tillsammans med flera andra elever och handledare får lära er om körkortsutbildningen, hur den är upplagd och vad som är bra att öva på när ni övningskör privat.

När en handledare och sin elev har genomfört och blivit godkänd på digital handledarkursen hos oss går vi in och registrerar detta hos Transportstyrelsen. Handledaren och eleven behöver inte gå en digital handledarkurs samtidigt, men båda måste ha gått innan ni kan ansöka om ett handledarbevis.

körkortsteori my driving academy

Digital Handledarkurs

Vanliga frågor

 

Hjälp jag kan inte logga in!

Prova följande:

 • Dubbelkolla mötesuppgifterna i mailet vi skickade.
 • Kontrollera att du har den senaste versionen av programmet. Använder du en surfplatta kan du även behöva kontrollera att mjukvaran på denna är uppdaterad.
 • Kontrollera att du har internetuppkoppling.
 • Starta om datorn och försök igen.
 • Du kommer bli kontaktad av oss via de telefonnummer du lämnat vid bokningen om du saknas. Detta sker som tidigast 5 minuter innan kursstart.

 

Får jag tillbaka pengarna om jag inte kan medverka på kursen?

Våra av- och ombokningspolicy är 24 timmar innan kurs samt fredag före kl. 13:00 om kursen infaller på en måndag. Om du har tekniska problem är det upp till föreläsaren/supporten att göra bedömningen om detta är skäl för ombokning. Du kommer bli kontaktad av oss via de telefonnummer du lämnat vid bokningen om du saknas. Detta sker som tidigast 5 minuter innan kursstart.

 

Min webkamera / hörlurar eller mikrofon fungerar inte!

Du ansvarar för att ha korrekt utrustning och god internetkoppling inför och under din digital handledarkurs. Samt att du befinner dig på en lämpligt plats för ändamålet. Vi rekommenderar därför att du testar Zoom innan kursen för att förhindra detta problem.

 

Kursen avbröts pga. min teknikutrustning/ min internetuppkoppling

Du behöver komplettera din utbildningstid med föreläsaren med den tiden som gick förlorad. Gör en notering av klockslaget du tappade kopplingen samt vad ni diskuterad sist i utbildningen. Skriv till vår support i chatten via hemsidan eller vår app ’Mitt Körkort’ så hör de av sig så fort de kan med en lösning anpassad för dig. (Viss avgift kan tillkomma)

 

Får vi vara flera på samma dator eller måste vi ha egen uppkoppling

Är ni flera som ska gå en digital handledarkurs och ni vill befinna er i samma rum så går det bra. Samtliga måste dock vara synliga i bild samt höras bra i mikrofonen. Vi rekommenderar att man har egen uppkoppling och du som deltagare ansvarar för att uppfylla kraven för kursen gällande er teknikutrusning.

Image of Intro Course in Stockholm